Alles dat je moet weten over spuitkurk

Spuitkurk is een populaire keuze geworden voor gevelrenovatie en isolatie, dankzij zijn unieke eigenschappen en voordelen. In deze blog bespreken we wat spuitkurk precies is, waarvoor het wordt gebruikt, en waarom het een uitstekend alternatief is voor traditionele gevelafwerkingen.

Wat is spuitkurk?

Spuitkurk is een coating die bestaat uit kurkgranulaat, harsen en bindmiddelen. Deze duurzame en flexibele laag kan op verschillende oppervlakken worden aangebracht, van gevels tot daken, en biedt zowel esthetische als praktische voordelen.

De voordelen van spuitkurk

  • Thermische en akoestische isolatie: Spuitkurk fungeert als een natuurlijke isolator, waardoor het energieverlies vermindert en geluidsoverlast dempt.
  • Weerbestendigheid: Het materiaal is waterafstotend en bestand tegen extreme weersomstandigheden zoals hitte, kou en regen.
  • Duurzaamheid: Spuitkurk gaat lang mee en behoudt zijn kleur en structuur, zelfs na jaren blootstelling aan UV-licht.
  • Milieuvriendelijk: Kurk is een natuurlijk en hernieuwbaar materiaal, waardoor spuitkurk een milieuvriendelijke keuze is.

Waarvoor wordt spuitkurk gebruikt?

Spuitkurk als gevelbekleding

Spuitkurk biedt een esthetische afwerking die in verschillende kleuren en texturen verkrijgbaar is, waardoor het een veelzijdige optie is voor gevelrenovatie. Het beschermt de gevel tegen vocht, scheuren en andere vormen van slijtage.

Spuitkurk als isolatie

Naast gevelbekleding wordt spuitkurk vaak gebruikt voor thermische en akoestische isolatie, zowel voor binnen- als buitenmuren. Het verbetert het comfort van je woning en verlaagt de energiekosten.

Spuitkurk of crepi?

Hoewel zowel spuitkurk als crepi vaak worden gebruikt voor gevelafwerking, zijn er belangrijke verschillen. Crepi biedt een strakke afwerking, maar spuitkurk voegt daar isolatievoordelen en duurzaamheid aan toe, terwijl het ook scheuren kan bedekken zonder barsten.

Spuitkurk of kaleien?

Kaleien is een traditioneel proces waarbij een dunne laag kalk op de gevel wordt aangebracht. Hoewel dit een rustieke uitstraling geeft, biedt spuitkurk meer bescherming tegen vocht en is het veel duurzamer en flexibeler.

Hoe wordt spuitkurk aangebracht?

Het aanbrengen van spuitkurk gebeurt met een speciale spuittechniek waarbij meerdere lagen over elkaar worden aangebracht. Hierdoor ontstaat een naadloze en ademende beschermlaag. Dit proces vereist expertise om een perfecte afwerking te garanderen, wat de reden is dat het aangeraden wordt om professionals in te schakelen.

Wil jij je gevel laten renoveren met spuitkurk?

Als je geïnteresseerd bent in het renoveren van je gevel met spuitkurk, neem dan contact op met Euro Gevel. Wij helpen je graag verder met professioneel advies en een op maat gemaakte offerte.

Deel dit artikel
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Blaas je gevel
nieuw leven in!

Euro Gevel is uw vakman voor gevelrenovatie in Antwerpen
Gratis offerte

Gerelateerde Artikelen